Jag tänkte hoppa in i Emily Dahls (emilydahl.se) julkalender, så här mitt i ungefär. En kalender där man postar en bild från året som gått med olika teman för varje dag. Och just idag kände jag för att minnas tillbaka till sommaren.

Min sommar var körig. Jag bodde hemma hos mina föräldrar och jobbade heltid på turistbyrån. Samtidigt flyttade jag och kärleken ut ur min lilla student-etta och ihop, till en dubbelt så stor tvåa. Och detta skedde i två olika städer med 11 mil emellan. Varje ledig dag, då jag oftast var ledig 2-3 dagar åt gången, åkte jag och packade, flyttade, piffade och försökte bo och känna mig hemma på två/tre olika ställen samtidigt. Det blev inte många lediga stunder den här sommaren. Men det gjorde också att de lediga stunderna uppskattades lite extra.

Som att inse det vackra i barndomshemmet och att intala sig själv att sommaren från kärleken inte kommer att bli så lång.

Att få åka tjusig amerikanare i kvällssol och hela natten, fastän man ska upp och jobba dagen efter. Termos med kaffe var något av det bästa jag druckit den kvällen.

Vänja sig vid en ny vy utanför sovrummet. Och lyxen av att ha ett sovrum. Vårt sovrum.

Att varva ner efter en 10-timmars arbetsdag med hundratals kineser, några bussar israeler, ett gäng tyskar och en handfull norrmän, i lugnet och solen på gräsmattan utanför huset.